خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام قالب صحیفه
خانه / قلب و عروق / فشار خون

فشار خون

نظر اساتید درباره فشار خون

اساتید طب جدبد: مراجعه به متخصص طب جدید

آرشاویر در آوانسیان (خام خواری):

خام خواری را فلسفه تندرستی و سلامتی و پخت و پز را عامل اصلی کلیه بیماریها اعلام کرده­است.

منابع:

  1. آ. د. آوانسیان. کتاب خام خواری، انتشارات تهران. 1355.

https://drive.google.com/file/d/1b_N5qJNT5FBI328YDBw0M6J4nLTPPpgc/view?usp=sharing

  • آ. د. آوانسیان. کتاب پخته خواری، انتشارات تهران. 1355.

https://drive.google.com/file/d/1e81PNhCenQrTWHOsEjmDiXnto9yTX5b4/view?usp=sharing

استاد حکیم حسین خیراندیش (طب اسلامی-ایرانی):

اگر برگردیم به بحث پایه، بحث مزاجهای 4 گانه را مطرح کنیم و هر کدام از مخاطبین خودشون روی بدن خود تطبیق می‌دهند و می‌فهمند که کدام دسته از این نوع بیماریها را دارند. و در بدن  2 مورد خلط جاکم داریم که بلغم و دم است. این دو تا در سراسر بدن هستند اصطلاحا غلبه بیشتری در بدن دارند. هر گاه هر کدام از این ها حجمشون بیشتر شد، آن فشار خون پدید می آید. اخلاطی که در بدن می چرخند دم و بلغم و صفرا و سودا هستند.  صفرا مامورینش گذر خون به مویرگهای ریز اندامهای انتهای است. سودا ساختارهای اصلی بدن را تامین می کند، استخوان و مفاصل و رگ و از این قبیل موارد.  بلغم تا زمانی که سالم است خون پس انداز به حساب می آید یعنی خونی که یک مرحله دیگری باید هضم شود تا جذب بدن شود. دم عضلات و انرژی بدن را تامین می کند.  حالا این دو تا دم و بلغم در عروف در حال چرخش هستند، برای صفرا و سودا خداوند جایی را طراحی کرده است جای صفرا در کیسه صفرا و جای سودا طهال است اما برای دم و بلغم در کل بدن قرار دارد. حجم دم و بلغم در بدن بایستی به تناسب و به اندازه در بدن باشد که اندازه دقیق آن را نمیتوان بیان کرد. فرض کنید اگر دم و بلغم بدن ما از 100 سی سی هر کدام 49 سی سی و 1 سی سی صفرا و 1 سی سی سودا داشته باشد تا بدن در تعادل باشد چنانچه بلغم خون از 49 سی سی بالاتر رفت اینجا فشار خون پدید می آید منتهی این فشار خون با جهت‌گیری افزایش بلغم است یعنی سردی بیشتر شده است که به آن فشار خون سرد گفته میشود. اگر چنانچه میزان دم افزایش پیدا کرد، بالانس به سوذ دم افزایش پیدا میکند و فشار خون، فشار خون گرم خواهد بود. در فشار خون سرد با خوردن سردی ها و استرس فشار خون افزایش پیدا میکند همچنین با خستگی افزایش پیدا میکند و در بدن کسانی این فشار خون وجود دارد که رگشون پنهان است و در زنان این فشار خون بیشتر شایع است. برای فشار خون سرد، خوراک گرمی ها خوب است و بهترینش عسل و یا خرما میباشد. برای فشار خون گرم سردی ها توصیه میشه مثل شربت آبلیمو و آب گریپ فروت.

فشار خون بالا: فشار خون بالا دو تا زمینه دارد. فشار خون در طب سنتی به طور کلی تعریفش پری است یعنی وقتی که ظرف بدن، خون موجودش بیش از حد شد، اسم طب سنتی آن امتلا یعنی پر بودن است که بیش از اندازه خون در آن ایجاد شده است. حالا خون در بودن معمولا به دو بخش تقسیم میشود یک بخش آن بلغم و یک بخش آن دم است اگر در این پری مقدار بلغم بیشتر باشد،  فشار خون سرد است این مینیمم فشارش بالاست. اگر بخش دمش بیشتر باشد ماکزیمم آن بالا خواهد بود و فشار خون گرم است. اگر هر دو بالا باشد که معمولا در دموی ها ایجاد می شود که هم مینیمم و هم ماکزیمم بالاست. ولی فشار خون زنان معمولا فشار خون سرد است و به هر حال در فشار خون سرد، تن را باید گرم کرد با خوراک گرمیها با پیاده روی با ماساژ با تعریق (راه رفتن و دویدن و عرق کردن که باعث خارج شدن بلغم اضافی خون حذف میشود و از بدن خارج و تن سالم میشود و مقدار بلغم طبیعی در بدن هم تبدیل به دم میشود). اما در فشار خون گرم، باید حجم خون را کم کرد که بهترین روش آن حجامت است (حداقل سه مرتبه حجامت در ایام قرص ماه قمری 20 و 14 تا 21 ماه قمری). اما طب جدید از طریق انبساط عروق درمان میدهد یعنی انبساط دهنده ها درمان فشار خون است، بعضی از متخصصین داخلی هم رقیق کننده و هم انبساط دهنده تجویز میکنند برای مثال برای رقیق کننده مثلاً از آسپرین استفاده می کنند.  اگر در طب سنتی بخواهیم به این صورت درمان کنیم از سیاه دانه استفاده می شود چون سیاه دانه هم انبساط دهنده و هم رقیق کننده خون است، چون می‌خواهیم هر دو نوع فشار خون را درمان کنیم و فشار خون بلغمی را هم درمان کنیم از دوسین که ترکیبی از سیاه دانه و عسل است (3 واحد عسل+2 واحد سیاهدانه) استفاده میکنیم. اورژانسی مصرف دوسین هر 4 ساعت یک قاشق مرباخوری است. اگر غلظت خون خیلی بالا باشد سرکه انگبین (برای تهیه سرکه انگبین به بخش کبد چرب سایت infoshafa.ir مراجعه فرمایید) هر ۶ ساعت یا هر 8 ساعت یک لیوان توصیه میشود.

 فشار خون پایین (جوان 30 ساله ای که فشار خون آن اغلب 10 روی 5 است):  به نظر استاد حکیم خیراندیش عسل ناشتا و شبانگاه همیشه همراهشان باشد به اینها توصیه میکنیم عسل و خرما در کیفشان داشته باشند.

منابع:

منبع ویدئوئی 1:

https://drive.google.com/file/d/1WXIZFNEgZmaCjuWPNsJOoc2CP9sU-lhh/view?usp=sharing

منبع ویدئوئی 2:

https://drive.google.com/file/d/1bTLeLOr1vgAc0K_wlD3qdUoKgWLxBcTZ/view?usp=sharing

منبع ویدئوئی 3:

https://drive.google.com/file/d/1VxcVhDZXze8T0QdEUumS3ogNU7V3A9iG/view?usp=sharing

استاد جمشید خدادادی (طب قرآنی):

بیماری فشار خون

مشخصات فیزیکی خون

خون یک مایع لزج متشکل از گویچه‌ها و پلاسما است. بیش از ۹۹% گویچه ها را گویچه های سرخ تشکیل می‌دهند و این بدان معنی است که از نظر علمی گویچه های سفید تقریبا هیچگونه نقشی در تعیین مشخصات فیزیکی خون ندارند. پلاسما بخشی از مایع خارج سلولی را تشکیل می دهد و مایع موجود در گویچه ها مایع داخل سلولی است.

فشار خون

میزان جریان خون از یک رگ خونی به طور کامل به وسیله دو عامل تعیین می شود:

 ۱ اختلاف فشار که تمایل دارد خون را در رگ به جلو براند

 ۲ ممانعت از جریان خون در رگ که مقاومت رگی نامیده می شود

 میزان جریان کل خون در دستگاه گردش خون یک شخص بالغ در حال استراحت، حدود ۵۰۰۰ میلی لیتر در دقیقه است. این مقدار برون ده قلبی نامیده می‌شود؛ زیرا مقدار خونی است که به وسیله هر بطن غرب در واحد زمان یعنی در هر دقیقه تلمبه زده می شود. بدیهی است که همین خون باید هم از گردش سیستمیک و هم از گردش ریوی عبور کند.

 واحدهای فشار خون تقریباً همیشه بر حسب میلی متر جیوه اندازه گیری می شود. زیرا فشار سنج یا مانومتر جیوه ای به عنوان رفرانس استاندارد برای تعیین فشار خون در سراسر تاریخ فیزیولوژی به کار رفته است.

 فشار خون به معنی فشار است که از طرف خون بر هر واحد سطح از جدار رگ وارد میشود. هگامی که گفته می‌شود که فشار در رگی ۵۰ میلی متر جیوه است، منظور آن است که نیروی وارد شده برای راندن یک ستون جیوه تا ارتفاع ۵۰ میلی متر کافی است.

 چون قلب به طور مداوم خون را به داخل آئورت تلمبه می‌زند، بدیهی است که فشار در آئورت بالا و به طور متوسط ۱۰۰ میلی متر جیوه است. چون عمل تلمبه زدن قلب به طور منقطع انجام می‌شود، فشار شریانی بین یک فشار سیستولیک ۱۲۰ میلی متر جیوه و یک فشار دیاستولیک ۸ میلی متر جیوه نوسان می‌کند. این دو نوع فشار همان فشار ماکزیمم و فشار مینیمم هستند که داره حالت نرمال و طبیعی ۱۲ روی ۸ است. فشار بالا به برون ده قلبی و فشار پایین به برون ده کلیوی مربوط است.

 پس دو اندام قلب و کلیه ها اثر مهمی بر روی فشار خون دارند. از این اندام باید به نحو احسن مراقبت کرد تا سلامت بدن حفظ شود.

عوامل موثر در بالا بودن فشار خون :

  1. استرس‌های روزانه، عصبی شدن و حرص خوردن و حساس و زودرنج بودن
  2. یبوست مزاج که ام الامراض است
  3. ناراحتی های گوارشی که می توانند عامل اصلی این بیماری باشند
  4. استفاده از غذاهای چرب و پرحجم و پرخوری
  5. استفاده از غذاهای شور و تند
  6. استفاده از غذاهای بی محتوا که موجب بی نظمی در سیستم گوارش و به هم خوردن قانون هموستاز می‌شود
  7. رنج بردن از فشار مینیمم، عموماً به دلیل ناراحتی روده بزرگ یا کولون است
  8. ناراحتی های قلبی و کلیوی که از مهمترین عوامل بالا بودن فشار خون است
  9. نداشتن برنامه ای مدون و منظم برای استفاده از غذاهای روزانه
  10. نداشتن خواب و استراحت کافی و به موقع
  11. عوارض بعضی از داروها که موجب افزایش بیماری فشار خون می شود

عوارض بیماری فشار خون:

  1. تخریب نفرون های کلیه
  2. بالا رفتن فشار چشم که باعث بیماری گلوکوم (آب سیاه) میشود
  3. ایجاد سردردهای مزمن و کلافه کننده
  4. ایجاد انواع انفارکتوس (قلبی و مغزی)
  5. آترواسکلروز دیواره عروق قلبی و مغز که باعث پیری زودرس میشود
  6. برافروختگی چهره، عصبی و کلافه بودن
  7. کمبود تنفسی و عرق ریختن

درمان این بیماری از نظر علم طب:

برای درمان بیماری فشار خون عموماً پزشکان از انواع داروهای مختلف استفاده می کنند.  در بعضی افراد این داروها باعث بهبود بیماری می‌شود، اما در اندکی از بیماران جواب نمی دهد. در این بیماران، دز و نوع دارو و رژیم غذایی بیمار کنترل می شود. این بیماران مدام باید تحت نظر پزشک باشند و مرتب از دارو استفاده کنند.

 توجه: عموما مصرف مداوم داروهای کنترل فشار خون در مردان موجب تضعیف میل جنسی میگردد

روش طب قرآنی برای درمان فشار خون:

  1. حرص خوردن را کنار بگذارید
  2. از مصرف غذاهای ممنوع خودداری کنید
  3. استرس‌های روزانه و عصبی شدن را کنار بگذارید
  4. روزانه مقداری نرمش و ورزش و فعالیت های فیزیکی انجام دهید
  5. روزانه ۶ لیوان آب خنک، نیم ساعت قبل و 2.5 ساعت بعد از غذا به آرامی در سه جرعه بنوشید
  6. آداب غذا خوردن را دقیقا رعایت کنید، غذا را خوب بجوید و دو لقمه قبل از سیر شدن دست از غذا بکشید
  7. برای مدتی غذاهای حیوانی را از رژیم غذایی خود حذف و غذاهای گیاهی استفاده نمایید
  8. از ابتلا به یبوست مزاج بپرهیزید (داشتن روزانه دو بار اجابت مزاج)
  9. از میوه جات و سبزیجات تازه استفاده کنید و سالاد را همراه با لیمو ترش تازه و روغن زیتون فراوان، قبل از غذا میل کنید
  10. روزانه ۲ تا ۳ لیوان شربت عسل و لیمو ترش تازه و چند تکه یخ را به آرامی میل کنید
  11. روزانه ۲ تا ۳ حبه سیر را ریز خرد کنید و 2.5 ساعت بعد از غذا با یک لیوان آب یا شربت عسل میل کنید
  12. سعی کنید در هر وعده غذا از یک نوع غذای ساده استفاده کنید
  13. روزانه سعی کنید ۳ عدد سیب درختی را با پوست و دانه میل کنید و خوب بجوید (صبح ظهر و شب)
  14. روزانه ۳ لیوان شیر فندق (ترکیبی از عسل+مغز فندق+آب) را نیم ساعت قبل از غذا به آرامی میل کنید
  15. روزانه ۳ لیوان نکتار سیب میل کنید ( 2.5ساعت بعد از غذا)
  16. بهترین روش مهار فشار خون که به دارو جواب نمی دهد استفاده از رژیم غذایی کلیه است (به بخش آموزش کلیه مراجعه کنید)

منابع: 

منبع 1:  خدادادی، جمشید، 1396، کتاب عسل درمانی، نشر ندای سیما.

دکتر آیت اله حسن ضیایی (طب اسلامی):

کسانی که فشار خون دارند و یا اینکه می خواهند فشار خون نوسانی نداشته باشند یا فشار خونشان بالا نرود یا مبتلا به فشارخون نشوند از این موارد پرهیز کنند:

  1. گوشت گاو، فست فود ها از قبیل سوسیس کالباس همبرگر
  2. تخم مرغ : زیاده‌روی یا بد خوری یا بدون پیاز
  3. در خوردن کوکو زیاده‌روی یا مداومت نداشته باشد
  4. خیار شور
  5. شوریها
  6. نمک زیاد (ذر 24 ساعت مصرف پودر سنگ نمک از 4 گرم تجاوز نکند) و اگر فشار خون خیلی بالاست اصلا نمک مصرف نشود و به جای آن در اول و آخر غذا به اندازه نوک قاشق چایخوری سرکه طبیعی بخورند. در حالت کلی نمک برای بدن لازم است.
  7. چای و قهوه مصرف نشود
  8. قند و شکر شیمیایی  خورده نشود
  9. شکلات کاکائو نسکافه خورده  نشود
  10. هویج فرنگی مصرف نشود (هویج فرهنگی ضررهای زیادی دارد از جمله فشار خون بالا، زیاده روی در مصرف هویج فرنگی موجب آسم یا تنگی نفس، پیشرفت سلولهای سرطانی). هویج اصلی همان هویج زرد محلی است.  
  11. غذاهای ادویه دار
  12. مسکرات و الکل

درمان فشار خون

صبح ناشتا دم کرده برگ زیتون بنوشید، سه عدد خیار بوته ای بخورید.

وسط روز مخلوط زرشک با عناب در آب جوش خیسانده وسپس بخورید.

همچنین شاه توت و توت فرنگی در درمان فشار خون موثر است.

به همراه ناهار سیر پیاز موسیر یا کلم پیچ با آب لیمو ترش تازه.

عصرانه قره قات سیاه ۳ عدد یا دم کرده آن یا دم کرده بومادران.

اول مغرب سداب که چند مزیت دارد که در روایات برای درد های شدید گوش هم توصیه می شود که به صورت مزمن است و با چکاندن روغن آن در گوش درد شدید گوش کاهش می یابد. خوردن سداب هم برای کاهش فشار خون خوب است، هم برای تقویت مویرگها خوب است مهم برای کاهش قابلیت نفوذ مویرگها مفید است.

به همراه شام شنبلیله، کنگر خوراکی و سبزی ترخون.

 شبها تخم خیار، تخم کاسنی، تخمه خرفه، تخم گشنیز، تمر هندی.

همچنین علف هرز مزارع یا دانه گنده تلخه، ما شعیر اسلامی مخمر آبجو، زیرفون (بهترین دارو برای فشار خون استرسی).

برای درمان فشار خون استرسی شبها قبل از خواب آب ماست چکیده  

آب نخود

توجه: همه اینها لازم نیست با هم خورده شوند. این یک دستورالعمل کلی است و با توجه به میزان فشار خون مصرف آنها کم و زیاد میشود.  

اگر کسی تصلب شرایین دارد و فشار خون هم دارد، به اینها گفته می‌شود چای قرمز و چای سبز میل کنند. به این افراد توصیه می‌شود سرکه میوه گریپ فروت یا سرکه میوه دارابی و توسرخ بخورند.  

منابع:

منبع ویدئوئی 1:

https://drive.google.com/file/d/1WXIZFNEgZmaCjuWPNsJOoc2CP9sU-lhh/view?usp=sharing

منبع ویدئوئی 2:

https://drive.google.com/file/d/1bTLeLOr1vgAc0K_wlD3qdUoKgWLxBcTZ/view?usp=sharing

منبع ویدئوئی 3:

https://drive.google.com/file/d/1VxcVhDZXze8T0QdEUumS3ogNU7V3A9iG/view?usp=sharing